»
terug

Mooie bijeenkomst bij Omnizorg

Nieuws

22 juni 2017

Omnizorg doet het erg goed. Op allerlei terreinen is er een positief oordeel. Maandag werd een rapport over het functioneren van Omnizorg gepresenteerd waarin dit duidelijk werd.

Veel belangstellenden (cliënten, buurtbewoners, gemeente, collega-organisaties) waren maandag 19 juni  aanwezig bij de presentatie van het rapport dat onlangs verscheen. Het rapport werd opgesteld door Intraval in opdracht van de gemeente. En op allerlei terreinen is er tevredenheid. Vanuit de buurt bijvoorbeeld. Van alle omwonenden is 76 procent tevreden over Omnizorg en van alle mensen die in de buurt van Omnizorg wonen of werken is 84 procent zeer tevreden met de leefomgeving. Manager Jet Jacobs: “We besteden veel aandacht aan de verbinding tussen buurt en cliënten; niet voor niets dat de buurt vanavond ook aanwezig is.”

De filosofie van Omnizorg om de buurt te betrekken bij Omnizorg betaalt zich dus uit. “We vinden het belangrijk om adequaat te reageren op onrust. Als er wat speelt lossen we dit graag snel en adequaat op in samenwerking met de omwonenden door in gesprek te gaan.”

Kenmerkend was het commentaar van een omwonende die in Amsterdam heeft gewoond en zei ‘wel wat gewend te zijn, maar dat het hier gewoon goed wonen is’. “We horen dus ook terug uit de buurt wat in het rapport staat. De verbinding en communicatie met de omgeving versterkt de goede sfeer en voorkomt overlast.”

De cliënten zijn ook tevreden. Van deze groep is 63% zeer tevreden over de geboden zorg. Het welzijn en de gezondheid is bovendien sterk toegenomen. 

In de samenwerking met de gemeente en organisaties vindt Omnizorg het belangrijk transparant te zijn en de verbinding te zoeken. “Volgens mij slagen we daar aardig in; dit blijkt ook uit de rapportage.” 

Naast de presentatie van het rapport was er een presentatie over de plannen voor woningbouw achter Omnizorg.

Download hier het rapport over Omnizorg

Deel dit bericht: